0 Winkelwagen
Toegevoegd aan winkelwagen
  Je hebt items in je winkelwagen
  Je hebt 1 item in je winkelwagen
   Totaal

   De Betekenis van Zalving en Zalfolie

   Essential oils versus Anointing Oils: Are they the same?

   Essentiële/Etherische olie versus Zalfolie: Is het hetzelfde?

   Diverse mensen kennen mij van mijn boek 'De Gezalfde Bruid: Ontdek de eeuwenoude waarheid over het gebruik van Zalving en Zalfolie', welke in 2016 werd gepubliceerd. Vanwege mijn boek heb ik vele vragen over Zalfolie gekregen, maar ook over essentiële olie of etherische olie. Het is interessant om te zien dat deze vragen van alle lagen afkomstig waren, van kerkbezoekers tot kerkleiders. Voor mij is het een vreugde om te zien hoe de kennis over de Zalving en de Zalfolie hersteld wordt na zovele eeuwen van afwezigheid. Ook al verspreid die kennis zich maar langzaam. Ik hoor echter ook hoe meer en meer mensen de aanname doen dat essentiële olie hetzelfde zou zijn als Zalfolie. Ook hoor ik hoe mensen essentiële olie gebruiken om zichzelf en anderen mee te zalven. Tevens is mij gevraagd of ik ook essentiële oliën gebruik en of ik daar interesse in zou hebben. Aangezien deze vragen toenemen heb ik besloten om al deze vragen in één artikel te beantwoorden.

   Meer lezen

   The Exodus Anointing Oil

   De Exodus Zalfolie

   Door de laatste jaren heen heb ik vele mensen horen zeggen dat zij geloven dat het gebruik van Zalfolie niet is toegestaan, of in ieder geval beperkt is tot het Zalven van de zieken. Sommigen zeggen dit gebaseerd op wat God gezegd heeft over de Heilige Zalfolie. Anderen gebruiken de olie zo vrijmoedig, dat zij geloven dat iedere samenstelling of recept gebruikt mag worden voor ieder doel. Het is altijd goed en wijs om te weten wat het Woord van God er eigenlijk over zegt.

   Meer lezen

   Who Is Allowed To Use Anointing Oil?

   Wie mag Zalfolie gebruiken?

   Deze vraag heb ik vele malen gehoord. Ik heb deze vraag altijd beantwoord met het antwoord dat het iedereen is toegestaan om het te gebruiken, en die mening heb ik nu nog steeds. Het is zelfs zo dat ik, door studie te doen naar dit onderwerp, nog veel meer bewijs hiervan heb gevonden. Het persoonlijk gebruik van Zalfolie was een normaal gebruik door het hele Oude Testament en door het hele Nieuwe Testament. Het was een normaal gebruik onder het volk Israël, en later ook onder de Christenen van de eerste kerk.

   Meer lezen

   The Image Of Anointing Oil

   Het beeld van Zalfolie

   De Zalving en het gebruik van Zalfolie hebben een diepe geestelijke betekenis. En met geestelijk bedoel ik Geestelijk. Het is niet ‘een’ beeld, maar ‘het’ beeld van bekrachtiging met de Heilige Geest. Het is een symbool van de Heilige Geest in ons. Er wordt naar de Gezalfden verwezen als de zonen van olie, degenen met een schijnend gezicht, vurigen, helderen en als ‘Gods groten’. De grote vraag die dan natuurlijk overblijft is wat dat precies zou moeten uitdrukken?

   Meer lezen

   The Various Types Of Natural Anointing

   De verschillende soorten natuurlijk Zalving

   Gedurende mijn eerste Jaren in de kerk was het enige wat ik heb gezien, aangaande het gebruik van Zalfolie, hoe een kerkleider een druppel olie op zijn vinger deed en dit aanbracht op iemands voorhoofd, in de vorm van een kruis. Dat gebeurde alleen wanneer mensen ziek waren. De keren dat ik andere gemeentes bezocht was het niet anders. Eigenlijk heb ik in die tijd maar heel weinig verschillende gemeentes gezien, hoewel het bewustzijn over de Zalfolie wel steeds meer begint te groeien in de gemeentes. Zoals we in het vorige hoofdstuk hebben gezien is het iedereen toegestaan om Zalfolie voor persoonlijk gebruik te gebruiken. Maar hoe gebruiken we het?

   Meer lezen