Wie wij zijn

Wij zijn Robin en Esther Prijs. Leuk u te ontmoeten. Wij zijn nu zeventien jaar samen, waarvan alweer bijna dertien jaar getrouwd. Beiden zijn wij wederom geboren Christen en dienen wij onze Heer en Meester, Jezus Christus, de Zoon van de Levende God.

Robin heeft alleen een opleiding gevolgd aan de middelbare school, maar heeft deze nooit afgerond. Nadat hij een paar jaar productiewerk had gedaan, kwam hij er al snel achter dat dat niet het soort carrière was wat hij wilde. Aangezien hij redelijk goed met computers overweg kon, begon hij te solliciteren naar een baan als IT professional, maar niemand wilde hem hebben. Toch gaf hij niet op en solliciteerde enkele honderden keren, totdat hij uiteindelijk werd aangenomen. Vanaf dat moment groeide hij snel door van helpdeskmedewerker naar systeembeheerder, naar junior technisch netwerkbeheerder bij de grootste telecomprovider van Nederland. Na enkele jaren maakte hij een carrière switch en ging verder als IT Recruiter. Lees zijn volledige getuigenis in het menu hiernaast.

Esther volgde haar opleiding om verzorgende te worden en slaagde voor haar opleiding. Ze begon te werken in een verzorgingshuis, wat ze zeven jaar is blijven doen. Toch bleef ze het verlangen houden om verder te groeien en om terug naar school te gaan. Uiteindelijk heeft ze die stap gemaakt en is ze de HBO opleiding MWD gaan volgen, om maatschappelijk werker te worden. Een paar jaar daarna heeft ze die opleiding succesvol afgerond.

Deze bediening is onofficieel begonnen in 2003, toen we begonnen met een website met een collectie van Bijbelstudies van bekende Bijbelleraren. Toen de website begon te groeien hebben wij in 2006 de Stichting Jaweh Online Ministries opgericht te Almkerk. Wij dachten dat dat onze roeping was, maar de Heer had iets anders in gedachten. Vanaf 2009 begonnen wij met het organiseren van Holy Ghost Fire Nights in Nederland en België. In datzelfde jaar werd onze bediening omgedoopt tot Jaweh Ministries International. Kort daarna begonnen wij ook conferenties en seminars te organiseren.

Het lijkt allemaal een vrij natuurlijke en makkelijke weg, maar het was verre van dat. Onze persoonlijke levens en deze bediening werden gevormd door diepe dalen, testen en beproevingen. Het was een lange reis van leren vertrouwen, leren afhankelijk te zijn, leren om te verdragen, leren om door te zetten, leren om lief te hebben enz. In dat proces hebben wij vele vrienden verloren, maar ook ons inkomen, ons spaargeld, ons bedrijf, onze auto, ons kantoor en uiteindelijk ook ons huis. Dat was verre van makkelijk. Maar door alles heen zijn wij gevormd en hebben wij een zeer belangrijke waarheid mogen leren: God is trouw. Dat is nog steeds onderdeel van de basis van ons geloof. Wij dienen een God van het onmogelijke. Hij opende deuren waar geen deuren waren. Hij maakte een weg waar geen weg was. Maar hoewel wij veel zijn verloren, zijn wij deze bediening nooit kwijtgeraakt. Er was altijd net voldoende om door te gaan. Ook op de momenten toen wij wilden opgeven.

In 2014 lekker alles tot een einde te komen. De bediening had een tekort aan financiën, de haaien waren aan de kust en er was niets wat wij nog konden doen om de noodzakelijke dingen te betalen. Als gevolg hiervan verloren wij al onze websites en domeinen, welke onmiddellijk gekaapt werden door commerciële bedrijven. Aan het einde van die storm was het enige wat wij nog over hadden de stichting zelf, met een lege bankrekening. Al het werk wat wij hadden gedaan was weg. Dat moment voelde echt als het ultieme dieptepunt. Dus gaven we op en besloten we om alles maar gewoon te laten voor wat het was. Geen bediening meer. Maar toen begon God ons aan te moedigen om opnieuw te beginnen. Geen uitnodigende gedachte, met name omdat we helemaal vanaf niks weer zouden moeten beginnen, maar we hebben het toch maar gedaan. Wel besloten we om niet meer onder dezelfde naam verder te gaan en maakten we een herstart onder de naam LoveUnlimited. In het begin voelde dat als een redelijke worsteling, maar toen gebeurde het onmogelijke. In de maanden die volgden werd het één na het ander hersteld, totdat we terug waren op het punt waar we vandaan kwamen.

Vandaag de dag zijn we verder dan waar we toen waren en gaan we nog steeds verder vooruit. Nu heeft deze bediening echter niets meer met ons te maken. Het is volledig Zijn werk. Of we door kunnen gaan of niet, het is allemaal aan Hem. Van het begin tot het einde.